Rahatsız Edici Film 46 Yıl Sonra İzleyici Karşısında!

0 353

Sinema tarihinde belirlenen sınırları aşan filmler belli ülkelerde yasaklara takıldı. O yapımlar arasına 1971 senesinde Ken Russell tarafından çekilen The Devils da katılmıştı. Film 46 yıllık aranın ardından online izleme platformu Sudder üzerinden izleyicilerle buluşacak.

Sansür ve yasaklar hayatımızın hemen her yerinde. Sinemaya odaklanacak olursak, kimi film aşırı şiddet unsurları nedeniyle kimi de dini değerler sınırını aştığı için kimisi cinsellik ve politik sıkıntılar nedeniyle izleyici karşısına çıkamadı. Ken Russell‘ın yönetmen koltuğunda oturduğu 1971 yapımı The Devils filmi de yasaklara takılan yapımlardan biri. İçerdiği şiddet, aşırı cinsellik, dini tema ve politik eleştiriyi sinemaya taşıyan film dönemde yasaklara uğramıştı. Yapım için geç kalınmış bir haber ortaya çıktı.

The Devils - 1971

46 yıl önce çekilen sapıklar ve satanistlere yönelik bir film tartışmaları yaratan The Devils, gösterime girmiş ve hemen ardından sinema salonlarından toplanmıştı. Zaman içerisinde İngiltere’de büyük bir kısmı kesilerek gösterilen filmin orijinalliğini yitirdiği konuşuldu. Nihayet filmin online izleme platformu Shudder üzerinden sinema tutkunlarının karşısına çıkacağı duyuruldu.

Aşağıdan sinemalarda yasaklara uğrayan, belirli ülkelerde ya da dünya genelinde yasaklanan filmlere göz atabilirsiniz.

Yasaklı Filmler
Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın