2000’li Yılların En Çok İzlenen 10 Korku Filmi

0 4.775

Sinemada her türün farklı tutkunu var. Tabii ki gece uyutmayan, kabuslar gördüren, etkisinde bırakan korku filmlerinin de. Biz de korku tutkunları için 2000 yılından günümüze en çok izlenen ve etkisinde bırakan korku filmlerini bir araya getirdik.

Korku türündeki filmleri bazıları çok sever, tutkuyka takip eder; bazıları ise, korkmaktan hoşlanmadığı gibi olabildiğince uzak durur. Sinema dünyasının geçmiş tarihine göz attığımızda ise, ses getiren ve dikkatleri üzerine çeken korku filmleri olmuştur. 90’lar ve öncesinde olduğu gibi yıla damgasını vuran ve çok konuşulan korku filmleri 2000’li yıllarda da vizyona girmiş, yetenekli senarist, yönetmen ve oyuncuların yorumlamasıyla izleyici karşısına çıkmıştır. Gil Kenan’ın çektiği Kötü Ruh (Poltergeist)’tan Alexandre Aja yönetmenliğindeki Tepenin Gözleri’ne, son yılların en çok izlenen korku filmlerini sizler için listeledik.

2000’li Yılların En Çok İzlenen Korku Filmleri

LANET ( SINISTER) – 2012

Sinister

Yapımını Paranormal Activity yapımcılarının yürüttüğü filmin yönetmen koltuğunda ise The Exorcism Of Emily Rose’dan tanıdığımız Scott Derrickson oturuyor. Yapımı $3.000.000 mâl olan ve dünya genelinde $87.727.807 hasılata ulaşan 2012 yapımı olan Sinister, ülkemiz de “Lanet” adıyla girdi. Ailesiyle birlikte yeni evlerinin tavan arasında kasetler bulan suç yazarı Ellison Oswalt, kasetleri izlemenin ardından ailesiyle birlikte kabus dolu anlar yaşar.

TEPENİN GÖZLERİ (THE HILLS HAVE EYES) – 2006

Tepenin Gözleri

2006 yılında Amerika’da çekilen film, karavanla tatile giden bir ailenin çölün ortasında kaybolup,burada yaşayan kana susamış mutantlar ile verdiği mücadele anlatılmaktadır. 1977 yılında çekilen Tepenin Gözleri’nin yeniden çevrimi olan yapım 69.623.713 $ hasılat ile büyük başarı elde etmiş başta içerdiği yoğun şiddet unsurları sebebiyle NC-17 damgasıyla yayınlansa da, daha sonra bu derece düşürülmüştür. Alexandre Aja’nın yönetmenliğini üstlendiği yapımın gerçek bir hikayeden esinlenerek çekildiği de söylentiler arasındadır.

- Reklam Alanı -

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın