Sevgilimden Son Mektup Kitap İncelemesi | Jojo Moyes

0 2.557

Sam Clafflin ve Emilia Clarke’ın başrolde olduğu film Senden Önce Ben (Me Before You)’in kitap yazarı olan Jojo Moyes’un bir diğer çoksatan kitabı Sevgilimden Son Mektup (The Last Letter From Your Lover)’u ele aldık.

“Gerekirse onun yanında kal aşkım ama onu sevme. Lütfen onu sevme..”

1960. Jennifer Sterling zengin kocası ile birlikte lüks bir hayat yaşamaktadır. İstediği herşeye sahip ve mutlu olduğunu zannederken,hayatına ondan  her şeyi geride bırakmasını ve kendisiyle gelmesini isteyen bir adam girer.Aşk ve tutkuyu,hayatında ilk defa hisseden Jennifer’ın önünde iki seçenek vardır. Ya herşeyi geride bırakarak ailesine ihanet edecek ya da aşık olduğu adamın peşinden gidecektir..

Bir gazeteci olan Ellie Haworth, ünlü,başarılı ve yakışıklı bir yazarla ilişki yaşamaktadır. Çok mutlu olması gerekirken, aşık olduğu adamın başka bir kadına ait olması Ellie’yi yaşadığı ilişkiyi gözden geçirmeye ve bazı tercihler yapmaya zorlar.Bundan sonra ya eksik,belirsiz bir ilişkiye razı gelecek ya da kendini gerçek aşkın kollarına bırakacaktır.

Bir gün Ellie, gazete binasının tozlu arşivini incelerken, kendi hayat ve tercihlerini de yakından etkileyecek bir şeyle karşılaşır. 1960 yıllarından kalma aşk mektupları.. Acı bir aşk hikayesinin eksik parçaları birleşirken, bu iki kadının hayatı beklenmedik bir şekilde kesişir..

Jojo Moyes - Sevgilimden Son Mektup Yazarı

 

“Size aşk cümleleri yazdıracak bir roman…”
-Glamour-“Modern ancak tüm zamanları aşan bir kitap. Ölümsüz bir aşka sımsıkı tutunanların hikâyesi…”
-Leila Meacham-“Tutku denizinde yüzmek istiyorsanız Sevgilimden Son Mektup kendinize vereceğiniz en güzel hediye olacak.”
-Sunday Herald-
(Tanıtım Bülteninden)

Tartışmasız ki Jojo Moyes son yılların en popüler yazarlarından. Ülkemiz de 2015 yılında yayınlanan “Sevgilimden Son Mektup” ile birlikte ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Kitabın ana konusu genel anlamda yasak aşk olsa da aslında bizlere doğru bildiğimiz yanlışları ve yanlış bildiğimiz doğruları sorgulatmayı başarıyor.

Kitap, konusundan da anlaşılacağı gibi geçmiş ve bugün arasında geçişlerle beraber farklı iki kadının benzer, ortak hikayelerini anlatıyor. Toplam da 480 sayfalık olan kitap,yazarın akıcı diliyle okuyucuları tatmin ediyor.

Sevgilimden Son Mektup,sizi gözyaşlarına boğacak ve ölümsüz bir aşka tanıklık etmenizi sağlayacak.

Aşk romanlarının klişeliklerinden uzak ve bir o kadar da dokunaklı bu kitabı mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum.

İyi okumalar.

Cevap bırakın