Efsane Boksör Muhammed Ali’nin Hayatı Belgesel Oluyor

0 81

Kelebek gibi uçarım, arı gibi sokarım. Sözüyle kendine olan güvenini herkese defalarca gösteren dünyanın en iyi boksörü olarak gösterilen Muhammed Ali’nin yaşamı film oluyor.

Herhangi bir alanda efsaneleşen, adından çok söz ettiren ve tanınmış kişilerin hayatları er ya da geç bir şekilde sinema dünyasında yer alıyor. Daha önce örneklerine rastladığımız, bir spor dalı olarak gösterilen boksun gelmiş geçmiş en iyisi olarak kabul edilen Muhammed Ali‘nin hayatı sinemaya uyarlananlar arasında yerini almaya hazırlanıyor. Aktif boks hayatı boyunca çıktığı maçların büyük çoğunluğunda galibiyetle ayrılan Müslümanlara ve ABD’deki siyahi hareketlere desteğiyle tüm insanlığın gönlünü kazanmıştı. Şimdi yaptıklarını sinemada izleme vakti…

Efsane Boksör Muhammed Ali’nin Hayatı Belgesel Oluyor

3 Haziran 2016 tarihinde solunum yolu rahatsızlığıyla hastaneye kaldırılan ve burada hayata veda eden Muhammed Ali‘nin yaşamı, daha önce Billy Hope adında bir boksörün hayatını perdeye taşıyan Southpaw’ı çeken Antoine Fuqua ve NBA’in en önemli isimlerinden olan LeBron James işbirliğiyle belgesel oluyor. Senaryosu Steven Leckart imzası taşıyan filmde Fuqua yönetmen koltuğunda otururken aynı zamanda LeBron James ile yapımcı olarak da görünecek.

Muhammed Ali

Muhammed Ali’nin Görülmemiş Fotoğrafları ve Arşiv Görüntüleri

HBO’da yayınlanacak olan belgesel Muhammed Ali’nin daha önce ortaya çıkmamış fotoğraflarını, spor yaşamındaki galibiyetleri ve arşiv görüntülerini ekrana getirecek. Kamera arkasına geçen Fuqua belgeselle ilgili şunları söyledi: “Muhammed Ali pek çok insana etki etmiştir. Küçüklüğümden günümüze bende çok derin bir etki bırakmıştır. Bana onun öyküsünü anlatma fırsatı verildiğinde, bir rüya benim için gerçek oldu.” dedi.

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın