10 Yönetmenin En İyi 10 Filmi

0 6.778

Sinema tutkunları için adını sıkça duymadığımız yönetmenlerin en iyi filmleri ve ardından çektiği filmlerde yaşadığı başarısızlara odaklandık. Adını bir filmle duyuran ve eski başarısını yakalayamayan 10 yönetmenden izlemeye değer filmler.

Alfred Hitchcock, Martin Scorsese, Steven Spielberg, Christopher Nolan, Stanley Kubrick, Quentin Tarantino diye sıralayabileceğimiz yönetmenlerin ortak noktaları neredeyse çektiği her filmde aynı çizgide ve aynı başarıda olmaları. Sözünü ettiğimiz beyaz perdenin başarılı yönetmenleri neredeyse her filmde aranan hissi ve dokunuşu izleyiciye aktarabiliyor. Ancak ismi pek duyulmamış veya artık duyulmayan yönetmenleri için bunu söylemek güç. Bir araya getirdiğimiz yönetmenler, çektiği bir filmle piyasayı alt üst etmiş ancak başarısının devamını getirememiş isimlerden oluşuyor.

10 yönetmenin en iyi 10 filmi, başarı yakalayan filmlerinin üzerine çıkamayan isimleri bir araya getiriyor.

HALKA / RING – 2002

Halka

Yönetmen: Hideo Nakata
IMDb: 7.1

Sinema tutkunları arasında Halka (Ring) filmini duymayan yoktur. Duymamış olsanız bile en azından çekilen spin-off projeleri ve yeniden çevrim filmlerini duymuş olma oranınız yüksek. Filmin yönetmeni Hideo Nakata, Halka filmi öncesinde Joyurei filmini çekmiş memleketinde ortalama başarı elde eden yönetmen Batı’da pek ilgi görmemişti. Yönetmenin çektiği Halka öylesine etkili oldu ki film türleri arasına Japon Korku Filmi (J-Korku) eklendi. Nakata sonrasında Dark Water (Karanlık Sular) filmini çekti ancak Halka’nın getirdiği başarıyı tekrarlayamadı.

Hız Tuzağı / Speed – 1994

hız tuzağı filmi

Yönetmen: Jan De Bont
IMDb: 7.2

Sinema dünyasına adını yazdıran filmlerden Hız Tuzağı, yetenekli görüntü yönetmeni Jan De Bont imzası taşıyor. Kendisi gibi Hollandalı Paul Verhoeven ile birlikte çalıştıkları Zor Ölüm, Kızıl Ekim ve Temel İçgüdü gibi filmlerin ardından Keanu Reeves, Dennis Hopper ve Sandra Bullock’un yer aldığı Hız Tuzağı’nı çekmip büyük başarıya imza atmıştı. Eleştirmenlerden izleyicilere olumlu eleştiriler alan filmin ardından Twister, Speed 2 ile başarı elde edemeyen De Bont, 2003’te Tomb Raider’ı çekerek yönetmenlik kariyerine noktayı koydu.

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın