Bol Aksiyonlu Soğuk Savaş Filmleri

0 8.473

Neredeyse her yıl farklı hikayelerini beyaz perdede gördüğümüz soğuk savaş dönemleri aklımıza hep Amerika ve Rusya arasında geçen mücadeleyi getiriyor. Sizler için aksiyon dolu 2000 yılı sonrasında çekilmiş soğuk savaş filmlerini bir araya getirdik.

Türkiye ve Rusya arasında yakın dönemde yaşanan soğuk savaş dönemi, küresel anlamda Berlin Duvarı’nın yıkılmasıyla birlikte unutulmaya yüz tutan o dönemi akıllara getirdi. Aslında soğuk savaş denildiğinde akıllara ilk olarak ABD ile Rusya arasında geçen sıkı mücadele geliyor. Bu dönemde yaşanan hikayeler farklı bakış açılarıyla ele alınıyor ve günümüzde de örneklerini görebileceğimiz şekilde çekiliyor. Sizler için çok da uzaklaşmadan 2000 yılından sonra çekilmiş aksiyon dolu soğuk savaş temalı filmleri bir araya getirdik.

K-19: The Widowmaker – 2002

K-19: The Widowmaker - 2002

K-19: Tehlikeli Saatler

Yaşanmış gerçek hikayeyi beyaz perdeye taşıyan film İngiliz gazeteci, Amerka ve Vietnamlı kadınların bulunduğu bir aşk hikayesine odaklanıyor. Phillip Noyce tarafından yönetilen filmde Michael Caine, Brendan Fraser, Do Thi Hai Yen gibi isimler yer alıyor.

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın