Seyirlik 15 Polisiye Film

0 10.578

Türü itibariyle film içerisinde her an aksiyon ve gerilimin olduğu, sinema tutkunlarını diken üstünde tutan, hikayesini suç ve suçlu üzerinden anlatan polisiye filmlerini bir araya getirdik. Polisiye temalı izlemeye değer 15 film.

Polisiye filmler daha çok işlenen cinayetler ve bu cinayetlerin polis ya da dedektif tarafından araştırılması-aydınlatılmasına dayanıyor. Dedektif hikayeleri ve polisiye romanlardan beslenen polisiye filmler polis-gangster çatışmaları, soygun hikayeleri, suçluların polis tarafından kovalandığı aksiyon ve gerilimin eksik olmadığı yapımlardır. Gerilimin eksik olmadığı izlemeye değer polisiye filmlerini bir araya getirdik.

Mystic River – 2003

Mystic River - 2003

Gizemli Nehir

Dennis Lehane’nin yazmış olduğu romandan sinemaya aktarılan film Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon, Laurence Fishburne, Marcia Gay Harden gibi isimleri bir araya getiriyor. Brian Helgeland’ın yazdığı Clint Eastwood’un yönettiği yapım, büyük intikam hikayesini anlatıyor. Jimmy, Sean ve Dave isimli küçük çocuklardan Dave’in kaçırılması ve cinsel tacizde bulunulmasının 25 yıl sonrasında eski dostlar tekrardan toplanır. Sean artık bir polistir ve bu cinayetin altında yatan gizemleri çözerek arkadaşına yardım etmeye karar verir. Ancak bu cinayetteki esarar perdesi, arkadaşlarının ilk yıllarına kadar uzanan bir dizi gizemi ortaya çıkaracaktır.

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın