İzlemeye Değer Kemal Sunal Filmleri

0 13.503

İzleyicilerini güldürmesi için bir repliğe ya da herhangi bir söze ihtiyacı olmayan isimlerden biri Türk sinemasının Saffet’i, Şaban’ı, Feyzo’su, Apti’si, Tarzan Rıfkı’sı… Oyunculuk kariyeri boyunca sinemaya damga vuran filmlerde rol alan Kemal Sunal, 82 filmde rol aldı. Kariyeri boyunca Tarık Akan, Filiz Akın, Halit Akçatepe, Zeki Alasya ve Metin Akpınar gibi ustalarla çalıştı. Kapıcılar Kralı filmiyle Altın Portakal ödülüne layık görülen Sunal ilk başrolünü 1974 senesinde çıkan Salako filmi oldu. Kemal Sunal son olarak oğlu Ali Sunal ile birlikte 1999 yapımı Propaganda filmiyle karşımıza çıktı. Bizde sizler için doğum gününde yeniden hatırladığımız büyük ustanın keyifle izlediğimiz filmlerini bir araya getirdik.

1 Salako – 1974

Salako Filmi

Usta oyuncu Kemal Sunal’ın en iyi filmlerinden biri olarak kabul edilen Salako aynı zamanda ilk başrol filmi olarak da dikkat çekiyor. Salako, Kemal Sunal’ın yerli sinemaya gülüşü ile damga vurduğu ilk film olarak biliniyor.

2 Hababam Sınıfı Serisi 1975 – 1977

Hababam Sınıfı Uyanıyor

Türk sinemasının en sevilen serilerinden olan Hababam Sınıfı, Kemal Sunal’ın en iyi filmi değil aynı zamanda Türk sinemasının da klasikleri arasında. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala aynı keyifle izlenen filmin ilki 1975 yılında vizyona girmişti. Ertem Eğilmez’in yönetmenliğini üstlendiği filmde Kemal Sunal, Adile Naşit, Halit Akçatepe, Tarık Akan, Münir Özkul, Muharrem Gürses, Feridun Şavlı, Sıtkı Akçatepe gibi isimleri izledik.

3 Tosun Paşa – 1976

Tosun Paşa

Yavuz Tuğrul’un senaryosunu yazdığı Kartal Tibet’in yönetmenliğini üstlendiği klasiklerden Tosun Paşa, sinemanın en iyi komedi filmlerinden. Hababam Sınıfı serisinde Şaban karakteri 1977 yılında gösterime giren Tosun Paşa filminde de karşımızda. Kemal Sunal, Halit Akçatepe ve Şener Şen üçlüsünü bir araya getiren devam filmi Süt Kardeşler de Tosun Paşa filmi kadar eğlenceli bir yapım.

4 Kapıcılar Kralı – 1976

Kapıcılar Kralı

Kemal Sunal’ı Seyyit karakteriyle izlediğimiz film usta oyuncuya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü kazandırdı. İzleyicilere kurnaz ve zeki insan profilini hatırlatan Sunal, kapıcılıktan başlayıp apartman sakinlerini kurnazlığı ile elinde oynatıp apartman sakinlerinden biri haline gelen Seyyit’in hikayesini anlatıyor.

5 Çöpçüler Kralı – 1977

Çöpçüler Kralı

Kemal Sunal’ın hem kurnaz hemde eğlenceli  karakterlerinden bir tanesi olan Çöpçü Apti aşık olduğu kıza karşı zabıta memuru ve kızın ağabeyleri ile amansız bir mücadeleye giriyor. Kendine has tarzını her filmine yansıtan Sunal, Apti karakteriyle yerli sinemanın tarihinde yer almayı başardı.

6 Kibar Feyzo – 1978

Kibar Feyzo

Atıf Yılmaz’ın yönetmen koltuğunda oturduğu film Kemal Sunal, Müjde Ar, Adile Naşit, Şener Şen, İhsan Yüce, İlyas Salman, Erdal Özyağcılar gibi isimleri bir araya getiriyor. Usta oyuncu Sunal’ın yer aldığı iflm başlık parası üzerine çekilmiş en iyi filmlerden biri olarak gösteriliyor. Film, aşık olduğu Gülo’nun başlık parasını kazanabilmek için şehre giden Feyzo’nun komik hikayesini perdeye taşıyor.

7 Korkusuz Korkak – 1979

Korkusuz Korkak

Canlandırdığı her karakteri büyük ustalıkla icra eden Kemal Sunal, Mülayim karakteri ile gönüllerde taht kurmayı bir kez daha başardı. Film, ölmek üzere olan bir insanın bir anda hayatının nasıl değiştiğini, fakir biri iken hayatını korkmadan yaşamaya başlayan Mülayim’in hayatını anlatıyor. 1979 yılında vizyona giren filmde Kemal Sunal, Belkıs Dilligil, Turgut Özatay, Rıza Pekkutsal, Ayşin Atav gibi isimler yer alıyor.

8 Davaro – 1981

Davaro

Ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan Kan Davası üzerine çekilen film, gönlünü kaptırdığı kız ile evlenebilmek için kanlısını öldürmek zorunda olan Davaro’nun eğlenceli hikayesini anlatıyor. Film Kemal Sunal, Şener Şen, Pembe Mutlu, Ayşen Gruda, İhsan Yüce, Sırrı Elitaş gibi usta isimleri bir araya getiriyor.

9 Zübük – 1980

Zübük

Usta oyuncunun en politik filmlerinden biri olan Zübük, Aziz Nesin’in yazmış olduğu romandan uyarlandı. Nevra Serezli, Bülent Kayabaş, Kadir Savun, Osman Alyanak, Ali Şen gibi isimlerin bir araya geldiği film, Türk siyasetinin çarpık yapısını yönetmen Kartal Tibet bakış açısıyla işliyor.

10 Gülen Adam – 1989

Gülen Adam

Tüm izleyicilere hayatta yaşanan her şeye rağmen gülmeyi Gülen Adam filmiyle öğreten Kemal Sunal bu filmde Yusuf Şaplak karakteriyle karşımıza çıktı. Hayata gülerek gelen ve en acı hikayelere bile gülen bir adamın sadece çocuğu ağladığında ağlayan Yusuf karakterini anlatıyor. Film o dönemin Türkiye’sini de büyük ustalıkla anlatmıştır.

11 Propaganda – 1999

Propaganda

Kemal Sunal’ın hayata veda etmeden önce rol aldığı son film Propaganda. Her filmde izleyiciyi güldüren, güldürmeyi başaran Sunal’ın yer aldığı film bu kez dram içeriyordu. Oğlu Ali Sunal ile yer aldığı ilk ve son filmi olarak da hafızalara kazındı.

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın