London Has Fallen Film İncelemesi

0 62

Sinemanın kült karakteri olma yolunda ilerleyen Mike Banning’i canlandıran Gerard Butler’ın başrolde yer aldığı Kod Adı: Londra filminin tüm detayları. Kod Adı: Londra filminin incelemesi.

2013 yapımı “Olympus Has Fallen” filminin devamı niteliğindeki “London Has Fallen“, ilk filmdeki hikayenin sonrasında gelişen olayları konu alıyor. Mike Banning (Gerard Butler), ABD Başkanı Benjamin Asher (Aaron Eckhart)’ı korumakla görevli olan gizli servise hizmet etmektedir. Önceki filmde Beyaz Saray Sözcüsü olan Allan Trumbull (Morgan Freeman) ise başkan yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Mike, başkanın haberi olmadan, gizli servisten emekli olmayı ve kendine başka bir kariyer çizmeyi planlamaktadır. Ayrıca, karısı Leah (Radha Mitchell) ile çocuk sahibi olmak üzeredir. İngiltere Başbakanı’nın ani ölümü üzerine dünya liderleri cenaze törenine katılmak için Londra’ya giderler ve Mike emeklilik planını bir süreliğine askıya almak zorunda kalır.

Kod Adı: Londra Filmi

Törene katılan liderleri korumak çok sıkı güvenlik önlemleri alınırken; Başbakan’ın ölümünün, FBI’nın en çok arananlar listesindeki silah kaçakçısı ve terörist  Aarmir Barkawi (Alon Moni Aboutboul) tarafından tasarlanan büyük planın ilk adımı olduğu ortaya çıkar. Londra büyük bir kaosa sürüklernirken Mike’ın görevi, Başkan Asher’ı güvenli bir şekilde şehirden çıkarıp kurtarmaktır.

London Has Fallen” önceli “Olympus Has Fallen” filmi gibi, 90’lı yıllarda Hollywood’un en popüler türlerinden olan aksiyon türünde bir film ve 90’lardaki aksiyon filmi serileriyle benzerlikler gösteriyor. Ayrıca, Londra şehri filmde bütün ihtişamıyla ekrana taşınıyor. Senarist ikili Katrin Benedikt ve Creighton Rothenberger, “Olympus Has Fallen” filmindeki eski usül ve yer yer klişeler içeren aksiyon tarzını bu filmde de kullanıyorlar. Diğer senaristler Christian Gudegast ve Chad St. John ise, bolca şiddet ve ölüm içeren sahnelerin yazılmasında ön plana çıkmışlar. Sonuçta ise, önceki filmden daha büyük çaplı bir film ortaya çıkmış.

Kod Adı: Londra Filmi

Yönetmen Babak Najafi, film boyunca aksiyonu üst seviyede tutmayı başararak, heyecan bekleyen “Olympus Has Fallen” hayranlarına ve diğer aksiyon severlere istediklerini veriyor. Fakat, “Olympus Has Fallen” belirgin bir biçimde iyi kurgulanmış, sahneyi çok büyütmese de efektif olarak kullanan bir aksiyon filmiyken (Antoine Fuqua’nın sağlam yönetmenliği sayesinde), “London Has Fallen” ise biraz daha basit ve ucuz bir yapım olarak kalıyor. Perspektifi olağanüstü şekilde büyüterek başarılı olunacağının düşünülmesi, bazı bilgisayar grafik efektlerinin acemice kullanılmasının filmin etkileyiciliğini azalttığını söyleyebiliriz.

Kod Adı: Londra Filmi

Sonuç olarak; “London Has Fallen” için, “Olympus Has Fallen“ın sönük bir devam filmi diyebilriz. Ancak buna rağmen, filmde aksiyon tutkunlarını memnun edecek birçok unsur mevcut. Bunların en önemlisi de, film boyunca aksiyonun belli bir düzeyin altına düşmemesi.

Cevap bırakın