Baskın: Karabasan İnceleme

0 3.995

Genç yönetmen Can Evrenol’un adından söz ettirdiği yerli korku fimi “Baskın: Karabasan”, 1 Ocak’ta ülkemiz sinema salonlarını ziyaret etti. Filmle ilgili detaylara sizler için değindik.

Türk sineması, son yıllarda yurtdışındaki film festivallerinde “Kış Uykusu“, “Bir Zamanlar Anadolu’da” gibi sanatsal dramalarla adını duyurmuştu. Bu kez bambaşka türde bir film olan “Baskın: Karabasan“, Toronto Film Festivali‘nde gösterildi. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’nde gösterime giren ilk Türk korku filmi oldu. Bunun yanı sıra Almanya’da da vizyona giren “Baskın: Karabasan” ülkemiz sinema salonlarını 1 Ocak 2016 tarihinde ziyaret etti.

Yönetmen Can Evrenol, ilk filmi olan “Baskın: Karabasan” ile esrarengiz, tamamen sıradışı, oldukça kanlı ve bir o kadar da ilgi çekici bir film yaratmış. Aynı zamanda Türk korku sineması için bambaşka bir bakış açısı ortaya koymuş.

Baskın: Karabasan - Can Evrenol

Baskın: Karabasan“, bir grup polisin hikâyesini anlatıyor. Birbirleriyle oldukça iyi anlaşan ekip için sıradan bir gece, aldıkları bir ihbarla birlikte kâbusa dönüşür.

Olayın merkezindeki isim; genç oyuncu Görkem Kasal‘ın canlandırdığı, acemi bir polis olan Arda karakteri. Garip olaylarla bağlantılı, esrarengiz ve sıkıntılı bir geçmişe sahip olan Arda, gizemli bir şekilde olaylara dahil oluyor.

Oldukça iddialı ve cesur bir yapımla sinemaseverlerin karşısına ilk kez çıkan yönetmen Can Evrenol, korku türünde daha önce birçok film yaratmış deneyimli bir yönetmenmişçesine parlak ve farklı bir ürün meydana getirmiş.

Baskın: Karabasan

Film, aşırı şiddet sahneleri içeriyor. Kan akmaya başladığı anda, artık ardı arkası kesilmiyor ve izleyici kendisini bir şiddet sarmalının tam ortasında buluyor. Çok fazla efekt kullanılmamasına rağmen kanlı sahnelerin etkileyici olduğunu söylemek gerekir. Fakat kimilerine göre şiddet içerikli, bol kanlı ve rahatsızlık verici sahnelerin çokluğu, kimi izleyiciler tarafından abartılı ve gereksiz bulunabilir.

Bütün ürperticiliği ve garabetine rağmen; “Baskın: Karabasan”ı en iyi tanımlayan özelliğinin, yönetmeninin cesareti ve özgüveni olduğunu söyleyebiliriz. Yönetmen Can Evrenol, oldukça kanlı bir şekilde sesini sinemaseverlere duyurmayı amaçlıyor. Ayrıca, genellikle dinî öğelerin kullanıldığı Türk korku sinemasına, bambaşka bir konuyla yeni bir yorum getiriyor.

Cevap bırakın