Kayıp Kız / Gone Girl Filmi Sinemajor İncelemesi

0 6.619

Kayıp Kız filmi yorumları oku. Gone Girl filmi yorumları oku. Kayıp Kız filmi eleştirisi. Kayıp Kız filmi tek part izle. Gone Girl filmi seansları.
Kayıp Kız filminde Nick Dunne (Ben Affleck), eşi Amy (Rosamund Pike)’nin şüpheli bir şekilde kaybolmasının nedenini keşfetmek için eve döner. Nick ile olan sakin yaşamına rağmen Amy, aslında göz önünde olmaya o kadar da yabancı değildir. New York’ta yaşayan bir çocukken, “İnanılmaz Amy” adlı bir çocuk kitabı karakterine ilham kaynağı olmuştur ve çok sayıda hayranla birlikte birkaç tane de takıntılı takipçi kazanmıştır. Bunun sonucu olarak da Amy’nin kaybolmasının ardından Nick ve kız kardeşi Margo (Carrie Coon), ulusal basında göz önünde olmaya başlarlar.

Hayal kırıklığı ve umutsuzluk giderek artarken Nick, davasını yönetmesi için ünlü savunma avukatı Tanner Bolt (Tyler Perry) ile anlaşır. Ancak Kederli kocanın bu hareketi, saklamayı çalıştığı bir şeylerin olup olmadığıyla ilgili birçok kuşkuya neden olur. Nick kamuoyu önünde suçlu olabilecek pozisyondadır ve durumu, davayı araştıran ve Nick’in, eşinin katili olup olmadığını sorgulayan dedektif Rhonda Boney (Kim Dickens)’e bağlıdır.

kayıp kız filmi izle

Filmin yönetmenliğini ünlü yönetmen David Fincher yapıyor. Film, 2012’nin en çok satan kitaplarından olan “Kayıp Kız” romanından uyarlama. Kitabın yazarı Gillian Flynn, aynı zamanda filmin senaryosunu da uyarladı. Fincher, Dövüş Kulübü ve Ejderha Dövmeli Kız gibi başarılı kitap uyarlamalarından sonra, yine güzel bir uyarlama filmle sinemaseverlerin karşısına çıkıyor.

Bazı ince değişiklikleri bir yana koyarsak, “Kayıp Kız” filmindeki temel öykü ve karakterler, ana konular olarak kitaptakilerle oldukça benzer. Film, çiftlerin bir zamanlar karşılaştıkları belirsizlik ve mücadeleyi işleyerek, evlilik ve aşk konusunda kapsamlı bir sınav niteliği kazanıyor. Benzer şekilde, Flynn’ın kitabında medya sömürüsü en büyük odak noktalarından biri. Fincher da bunu temel alarak filmde medya kültürünü hicvetmekten büyük keyif alıyor.

kayıp kız filmi izle

Ben Affleck, Nick Dunne olarak sert bir rolde. Canlandırdığı rolle, kolaylar geliştikçe ve sırlar ortaya çıkmaya başladıkça, seyirciyi empati ve kuşku arasında kararsız kalmaya zorluyor. Yönetmen Fincher da bu kararsızlığı körüklemek amacıyla, suçlu görünümündeki kocanın kayıp karısına gülümsediği benzer görüntüleri yan yana getiriyor ve
izleyicinin beklentisini artırmak için belirsizlik içeren sahneleri kullanıyor.

Rosamund Pike da Amy rolüyle Affleck kadar etkili. Başarılı rolüyle, herhangi bir uzun süreli ilişkide eğlencenin ve acının etkileyici bir şekilde keşfedilmesini sağlıyor. Film Ben Affleck’in üzerine odaklanmasına rağmen, Pike’ın performansı gerçekten çarpıcı. Rosamund Pike, Amy karakterini karmaşık ve unutulmaz bir figür olarak sunuyor. Amy karakteri, sinemaseverlerin ve sinema eleştirmenlerinin hafızalarında uzun bir süre yer edineceğe benziyor.

gone girl izle

“Kayıp Kız” oldukça dikkate değer bir başka Fincher filmi ve önemli bir başarı kazanmış romanın cezbedici bir uyarlaması. Yönetmen unutulmaz bir film film deneyimi için aşkın çirkin yüzünü de ortaya çıkarıyor. Filmedeki kapsamlı anlatım “Kayıp Kız”ın sırlarının ortaya çıkmasında izleyiciye yardımcı oluyor.

Sonuç olarak, 2014’ün en büyüleyici ve aynı zamanda da rahatsız edici filmlerinden biri sinema seyircisiyle buluşuyor.

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın