X-Men: Geçmiş Günler Gelecek Sinemajor Eleştirisi

0 137

X-Men: Geçmiş Günler Gelecek filmi; mutantların ve insanların, “Koruyucular” olarak bilinen ölümcül cinayet makineleri tarafından yok edildikleri yakın bir geleceği anlatıyor. Bir kabusu andıran bu distopyada Profesör X ve eski dostu Magneto, hayatta kalan en güçlü X-Men grubunu Koruyucular’ın saldırısını durdurma yolundaki son bir gayret için bir araya toplar. İlk olarak, geçmişi hiç yaşanmamışçasına gibi değiştirmeyi amaç edinirler.

Bu plan Kitty Pride’ın; tarihin seyrini karanlık bir geleceğe yönlendiren bir olayı durdurmak için Wolverine’in bilincini, onun 1970’lerdeki bedenine geri göndermesini gerektiriyor. Fakat geçmişte de işler sıkıntılıdır: Genç Charles Xavier, Magneto ve Mystique zarar görmüş ve birbirlerinden uzaklaşmışlardır. Küba Füze Krizi olayları (X-Men: First Class filminde görülmüştü.) “Koruyucu” programının başlangıcına zaten ilham vermişti ve gelecekte geçen her an ile birlikte “Koruyucular”, X-Men grubunun sonuncusunu ortadan kaldırmaya ve tarihi değiştirme umutlarını yok etmeye daha da yaklaşıyorlar.

Bu umutsuzca görevin merkezinde bazı büyük sorular yatıyor: Tarih değiştirilebilir mi, yoksa kader hep sabit mi kalır? Ve Wolverine, insanların yaralarını sararak iki zaman dilimini de kurtarmak için, kendi akıl hocasına akıl hocalığı yapma rolünü oynayabilecek mi?

X-Men: Geçmiş Günler Gelecek

X-Men: Geçmiş Günler Gelecek, şu ana kadar serinin en iddialı filmi ve serinin önceki filmlerinin hikayelerini de alma amacında (ve önceki öykülerin süreklilik bağlamındaki hatalarını da). Böylece orijinal üçlemeyi ve X-Men: First Class’ı onurlandırmayı amaçlıyor. Her şeye rağmen yönetmen Bryan Singer, bugüne kadarki en iyi X-Men filminin ortaya çıkmasını sağlayacak süreci yaratmayı başarıyor ve film, çizgi roman uyarlaması filmlerin içinde elit bir yere sahip oluyor.

Bryan Singer, yönetmenlik düzeyinde en iyi yapımını ortaya koyuyor. Fütüristik bilim-kurgu dünyası ve aksiyon sahneleri gerçekten harika. Gelecekteki “Koruyucular” karanlık ve korkutucu yaratıklar, 70’leri anlatan periyot ise renkli ve retro teması hakim, ayrıca neredeyse her sahne iyi bir şekilde hazırlanmış. Filmin temelinde harika bir karakter draması var. Yönetmen bunu, bilim-kurgu türünden beklenilenin çok ötesinde performans sergileyen mükemmel oyuncuları kullanarak başarıyor.

X-Men: Geçmiş Günler Gelecek filminin karakter videolarına buradan göz atabilirsiniz.

Film, X-Men çizgi roman serisinin başlangıçtan beri harmanladığı fantastik aksiyonu ve duygusal rezonansı birleştiriyor. Ayrıca içerdiği sahne ve sekanslarla, X-Men serisindeki çıtayı yükseğe çekiyor.

Filmin senaryosu, derlenmiş çeşitli unsurları başarılı bir şekilde harmanlanıyor. Hikayenin fikri, X-Men: First Class’ın mimarları Matthew Vaughn ve Jane Goldman’dan çıkıyor ve asıl öykü, X-Men: Son Direniş’in senaristi Simon Kinberg tarafından yazılıyor. Senaryo, her eylem ve etkileşimi önemli hissettirmek için karakter ve anlatım gelişimini doğru dokunuşlarla yönlendirmeyi başarıyor. Film X-Men serisinin hayranları için, orijinal üçlemeye ve X-Men: First Class’a bir saygı gösterisinde bulunuyor ve geçmişi tamamen silmeden, daha iyi bir gelecek inşa ediyor. Ama yine de serinin önceki filmlerindeki süreklilik hatalarını tamamen çözdüğü söylenemez.

X-Men: Geçmiş Günler Gelecek

Sonuç olarak X-Men: Geçmiş Günler Gelecek filmi; dramatik ağırlıkla dengelenmiş, heyecan verici ve eğlenceli bir süper kahraman filmi olmayı başarıyor. Film, X-Men hikayesinin en iyi parçalarını alarak bunları yeni sayılabilecek bir başlangıç için kullanıyor ve bu da X-Men hayranlarının, geçmişteki hataları unutarak X-Men serisi için iyimser bir yaklaşımda bulunmalarını sağlıyor.

Filmin sonundaki sahne de, serinin gelecek filmlerinin daha cesur ve çok daha heyecan verici olacağına dair ipuçları içeriyor.

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın