Need for Speed Hız Tutkusu Film Eleştirisi

0 243

Need for Speed direkt olarak yarış temalı, senaryoyu ikinci planda tutan, yüksek prodüksiyonlu, bol aksiyonlu bir film. Çıkış noktası bir oyun serisi olduğu için ondan da fazlasıyla esinlenmiş durumda.

Eğer yabancı kaynaklarda incelemeleri okuyacak olursanız çok karışık tepkiler aldığını görebilirsiniz. Örneğin ScreenCrush filme 10 üzerinden 1 puan vermiş. Evet bir puan. Bunun sebebi olarak da filmde gerçekleşen olayların tamamının saçmalık olmasını göstermiş. Bu açıdan baktığımızda haklı olabileceğini düşünüyorum. Çünkü senaryo konusunda gerçekten fazlasıyla zayıf ve bu da diyaloglardan, olay örgüsüne kadar sıçramış bir kangren gibi.

Need for Speed’in bir oyun serisinden yaratıldığını anlayabilirseniz, yaşanan olayların da saçmalıktan çıkarak oyunda gerçekleşen olaylara fazlasıyla benzediğini görebilirsiniz. Zaten yönetmen Scott Waugh, belli ki Need for Speed’i oynamış ya da dersini iyi çalışmış biri olduğunu çekim açılarıyla hemen belli ediyor.

Need for Speed’in yarış sahnelerinde inanılmaz şeyler yaşanıyor. Bunun sebebini yine belirtiyorum, tamamen bir oyun orijinine sahip olmasına bağlamak durumundayız. Zaten izlerken zevk verdiğini söyleyebiliriz. Çünkü Scott Waugh’un da becerisiyle güzel sahneler çekilmiş. Birçok pahalı araç perte çıkarılmış, hiç acınmamış. Patlayan Bugatti Veyron’dan bahsetmek ise hiç istemiyorum.

Masraftan kaçınılmayınca ortaya böyle bir görsellik çıkmış. Ha benzerlerini yıllardır Fast & Furious ile görüyoruz zaten ama bana bunlar sanki biraz daha eski günleri hatırlattı. Need for Speed 2′de gerçek araç görüntüleriyle çekilen giriş videoları, araç tanıtımları gibi şeyleri düşündüğümde çok benzer olduklarını görüyoruz.

Araçların sesleri de kaydedilirken özen gösterilmiş. Aynı anda 5 aracın kadrajda olduğu bir sahnede hepsinin ayrı ayrı seslerini çok net bir şekilde duyabilmek gerçekçiliği fazlasıyla yükseltiyor. Atmosfer konusunda sıkıntı yaşamayan bir yapım olduğunu da söylemeliyiz. Yarış sahnelerinin çekildiği yollara dikkat ederseniz, birçok Need for Speed oyununda kullanılan yollara da ne kadar benzer olduğunu görebilirsiniz.

Need for Speed beklentilerimiz konusunda bizleri yanıltmıyor ve klişe bir senaryoyu ikinci planda kullanan ama iyi oyunculuk ve masraftan kaçınmamış prodüksiyonuyla izlenebilir bir film olarak karşımızda duruyor.

Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın